PENSIOEN

Bel ons op 088-1600410 en wij helpen u directInventarisatie

Voordat we aan de slag gaan is het belangrijk dat we een goed beeld krijgen van uw bedrijf, uw huidige situatie en van uw wensen op het gebied van pensioen. Via een elektronisch inventarisatieformulier stellen wij u een aantal vragen. Uw antwoorden bespreken we vervolgens persoonlijk met elkaar. In dit gesprek bespreken we tevens waarvoor u ons wilt inschakelen. Dit wordt vastgelegd in een opdrachtbevestiging.

Een inventarisatiegesprek is gratis en vrijblijvend.

 

Besparen

Veel werkgevers met traditionele (gegarandeerde) pensioenregelingen hebben te maken met stijgende pensioenlasten. Belangrijke oorzaken hiervan zijn de lage rentestand en de toegenomen garantiekosten die verzekeraars in rekening brengen. Wij merken dat veel werkgevers op zoek zijn naar mogelijkheden om op de pensioenkosten te besparen.

Een van de mogelijkheden is het overstappen op een beschikbare premieregeling. Wij hebben veel ervaring met dit soort trajecten en vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

 

Beleggingsanalyse

In een beschikbare premieregeling worden de pensioenpremies door de pensioenuitvoerder belegd. Dit doet men in zogenaamde lifecycles, waarin het beleggingsrisico automatisch wordt afgebouwd naarmate de pensioendatum nadert. Het rendement dat de pensioenuitvoerder maakt voor uw werknemers is belangrijker dan de pensioenpremies zelf:

Ongeveer 70% van het pensioenkapitaal op de pensioendatum is het gevolg van rendement en slechts 30% van de betaalde pensioenpremie.

Het is dus erg belangrijk om goed te kijken naar de "beleggingsmotor" van de pensioenaanbieders. Het vergelijken van de beleggingsmotor van pensioenuitvoerders is één van onze specialisaties.

 

Communicatie

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Tevens is pensioen ook moeilijke materie en voor veel werknemers nog ver van hun bed.

Uit ervaring weten wij dat veel informatie over pensioen niet, of slecht, wordt gelezen en begrepen. Wij geloven in persoonlijke uitleg in gewone mensentaal. Aan een groep medewerkers of individueel. Goede informatie draagt bij aan de waardering van uw medewerkers voor uw pensioenregeling.

 

Second opinion

Vraagt u zich af of u nog bij de juiste pensioenverzekeraar zit of zijn er betere alternatieven? Voegt u pensioenadviseur voldoende waarde voor u toe? Of wilt u gewoon eens een andere partij met een frisse blik naar uw situatie laten kijken? Schakel ons in voor een second opinion en laat u door ons verrassen.

 

Benchmarking

Naast de traditionele pensioenverzekeraars zijn er inmiddels ook Premiepensioeninstellingen (PPI's) toegetreden tot de pensioenmarkt. Zij maken gebruik van moderne platformen en kennen veelal lagere kosten. Wij vergelijken verschillende pensioenuitvoerders met elkaar in een benchmark.

Wij vragen offertes voor u op bij verschillende aanbieders en geven u het inzicht waarmee u een juiste keuze kunt maken. Hierbij kijken we niet alleen naar kosten. De kwaliteit van de beleggingen, behaalde rendementen en de gebruikersvriendelijkheid van werkgevers- en werknemersportalen is ook een belangrijke voorwaarde.

 

Contact

Onze contactgegevens

Fonteijn & Jacobson BV
Parkweg 23A
2271 AD Voorburg
Tel. 088-1600410
info@fonja.nl
Wij zijn ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12018311
Informatie over uw privacy

Fonteijn en Jacobson Pensioenadvies

Stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met u op