Beperk je bedrijfsrisico

Een zieke medewerker kost je bedrijf gemiddeld ruim € 300,- per dag. Je bent als bedrijf namelijk vanuit de Wet Uitbetaling Loon bij Ziekte (WULBZ) verplicht om het loon van je zieke medewerker minimaal 2 jaar door te betalen. Meestal is dit 70% van het laatstverdiende loon voordat de medewerker ziek werd, maar als er een CAO van toepassing is kan dit oplopen tot maximaal 100%. Een verzuimverzekering dekt de kosten van de loondoorbetaling en keert uit als een medewerker ziek is.

Naar wens samen te stellen

Een verzuimverzekering is volledig naar wens samen te stellen. Zo kan je zelf de hoogte van de dekking bepalen in zowel het eerste als het tweede ziektejaar. Ook kan je een eigen risicoperiode kiezen die past bij jouw bedrijf (gedurende de eigen risico periode keert de verzuimverzekering niet uit). Het is ook mogelijk om, naast het basisloon, je werkgeverslasten mee te verzekeren. Een verzuimverzekering heeft een minimale looptijd van één jaar, maar bij een langere contractduur ontvang je korting op de premie. In veel gevallen is het interessant om de Arbodienstverlening via de verzuimverzekering te laten lopen. Je hebt dan maar één aanspreekpunt en hoeft verzuimmeldingen maar op één plaats door te geven. Wel zo makkelijk!

 

Er is al een verzuimverzekering vanaf 1% van de loonsom.

Wij vinden de best passende en goedkoopste verzekering

Wij adviseren je graag over de best passende verzekering met de beste premie en voorwaarden. Wij hebben contacten met alle aanbieders van verzuimverzekeringen en kennen hun producten en diensten. Het gaat bij een verzuimverzekering niet alleen om de premie, ook de aanvullende dienstverlening bij de verzekering is belangrijk.

foto Gert

Verzuimverzekering

Wil je meer informatie over een verzuimverzekering? Of een vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op.
Contact
Noor
Prettig gesprek gehad en kundig advies afgestemd op onze situatie. Wij raden de adviseur zeker aan!
Sergio
Zeer professioneel, deskundig en inlevend. Daarnaast fijne persoon in de omgang.
Gerard
Zinvol voor mij om te sparren met een expert, door zijn aanpak ook betaalbaar. Dank!